My Cusor

Ahad, 24 Mac 2013

Fakta Anak Kedua !

Halo all ! sapa anak kedua dalam family dia..? Meyh senyum sikit ! Nak bagi fakta anak kedua ni ! 

Dalam keluarga ada dua adik beradik je . Saya lah yang last .
Selalu di panggil "ADIK" hihik . Comel rite :*


adik kepada anak sulung. Mak yang melahirkannya. Ada mata, ada tangan, ada mulut, ada hidung, ada telinga dan sebagainya.


Kadang kadang terasa macam stranger dalam rumah sendiri. bila dia dah marah memang garang oh.

selalu jadi "kaki report" dekat parents .

degil, kepala batu, sukar menerima teguran dari seseorang yang tidak dikenali ! :)

mesti orang cakap anak mak :3 aku lebih suka mak aku sayangkan aku :3 dia ambil kisah terhadap aku :D ko ada ke?

Dia bukan anak ibu atau anak ayah. Dia kadang kala makan hati sebab forever alone. Tiada kawan, cuma Allah di hati. Ewah!

pemalas, sensetive, love to hide their tears. paling bijak in siblings. Kalau marah emo gila .

Handsome dan Cantik. Amboi. :)suka membuli adik-adik.


selalu kena Buli dek anak sulung.selalu dibandingkan kcerdikan dgn abang sulung.selalu & sentiasa disayang.nama pon 'anak'


malas nak kecoh kecoh dengan adik beradik pasal hal yang remeh temeh. Tapi akan memberontak bila keadaan memaksa !


garang, tegas, jangan kacau kalau nak hidup lama. Lol


Suka shopping. Manja. Sweet. Caring. Tak suka diabaikan. Selalu nak dibelai. Kuat merajuk. Sentiasa hargai org sekeliling.


pemalu , tegas , tak suka di bebel , penyabar , penyayang , bila hilang sabar rumah rumah sekali terbalik kot :) x

Selalu dengki kalau mak ayah lebihkan yg sulung. Apa sulung dpt,dia pun nak jugak

Lagi garang dari yg pertama. Biasa adek2 lg takut yg kedua dari pertama

Lebih Berani dan Tak Takut , And Dia Keras kepala :)

Rajin tolong ibu bapa, tak menyusahkan ibu bapa. Sentiasa menyenangkan hati ibu bapa. Senang berkawan.

adalah anak tengah yang akan selalu cepat mengalah sebab rasa terpinggir dalam keluarga dan suka hidup berdikari sendiri :')

selalu bergaduh dengan anak pertama kerana dia dilahirkan selepas anak pertama.

hati kental. Suka pendam. Suka berangan. Sedikit poyo dan gedik. Sentiasa comel. Tak muda dan tak tua. Sedang-sedang gitu :P

tolong gelak bila tengok anak sulong dengan anak bongsu gaduh . Hahaha .

Like me . Cool , dah pandai berdikari, susah nak luahkan perasaan kt orang yang kita suka and last benci lipas.

Anak no dua ni juga dia payah nak terima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja degan orang.

Rajin dan Malasnya mengikut moodnya selalu berubah kalau moodnya rajin teramatlah rajin kalau moodnya malas teramatlah malas dan mereka tetap comel :D

Bila dia cakap dia sayang seorang tu..dia betul2 maksud kan nya :)

Seorang yg sgt ceria walaupun dia ada masalah yg besar..

Tak suka bila ada org lain masuk bilik dia tanpa kebenaran. Tu masuk tak ketuk pintu. Tu dah masuk tak reti nak tutup pintu

Kalau mengamuk, kadang2 suka hempas barang. Nak tunjuk yg dia marah katanya. Benda ni anak kedua selalu buat kahkahkah.

Tak suka brg peribadi dia dikongsi dgn adik beradik lain ! Pada dia, barang dia, hanya utk dia sorang je. Takde siapa kacau.


Ramai kawan yang gila gila. Tak pernah cakap pasal perasaan dengan family and terpaksa pendam sensorang.


Bila dgn org lain, dia paling malu kalau boleh smpi nak sorok muka dalam baju. Tp bila dgn membe, dia paling kecoh :D

Buli adik. Bila mak/ayah tanya ckp "takde apa". Lepas tu ugut adik "Jgn bg tahu dkt mak/ayah. Bagi tau, siap kau". Hahaha :D

Selalu nye lebih comell dari yg first atau bongsu. Sebb first dapat baka bnyk sngt. Bongsu skit sngt.

Selalunya anak kedua suka ikut abang atau akak dia yang atas dia. Dia manja dengan mama dan ayah dia.Awesome.

Nampak happy. Seorang yg ceria. Tp hatinya tetap mudah terguris. Kalau kata disakiti sampai bila dia ingat siapa sakitinya

Open minded. Sporting. Aktif. Senang bergaul. Dia pandai buat orang tersenyum dengan perangainya yang kelakar.

Selalunya dapat apa yang dia nak sampai merajuk bagai. adik beradik yang lain pun jelous. kan kan?

Bila dia sedih mesti dia pendam. Bila dia jumpa kawan dia, dia paling happy. Hanya kawan dia buat happy.

Pemaaf tapi susah nak melupakan kesalahan seseorang..salah sikit..mesti kena ungkit salah lama ! :)

Mereka ni paling handsome/cantik antara adik beradik yang lain,Eh :p

baik dengan ayah. Mintak apa-apa dekat ayah semua dapat :)

gedik + manja + keras kepala tahap dewa daripada adik beradik lain dan cepat sentap kalau tak dapat apa yg kita nak :3

tak gila kuasa macam anak sulung. Semua benda anak sulung ingat dia boleh buat. Ambek lah kuasa ! Anak kedua rilek je :D

Dorg ni pelik sikit, kalau marah suka main baling2 barang. Mmg kuat merajuk, Tpi COMEL sgt bila merajuk,

rasa tak berat sangat tanggungjawab sebagai anak kedua. Sebab tanggungjawab anak sulung ambek. Biar dia bertanggungjawab :D

para ibu tak teruja semasa mengandungkannya berbanding anak pertama xD

Kalau tahap kesabaran dah hilang, mengamuk macam orang gila, lebih suka baling barang bila marah. Haa

kebanyaknnya bila depan jea lemah lembut, belakang panas baran, bila marah x ingad dunia, like me :3

selalu nak lebih daripada anak bongsu dengan adik bawah. Tak kira. Kalau tak dapat, mula radang taknak cakap. *hempas brg*

selalu bergusti dengan adik bawah dan selalu bergaduh bab makanan, pakaian, dan duit ! SELALU OK. Taknak kalah

anak yang tersangat boleh diharap.

mulut cakap tak sayang adik. Tapi bila adik ada masalah, dia yang datang protect"

pendek, suara macam cartoon, jerit macam petir, kuat touching

Someone yang sangat tabah, and dia boleh hidup even dia takde tempat bergantung sekali pun.

Anak kedua ni jugak nampak je keras . Tapi hati dia lembut . SATU lagi perangai dia , dia tak boleh ditegur .

Kuat merajuk tapi tak boleh merajuk lelama.Nanti rindu.Kuat cemburu.Tapi cemburu kena pada tempatnya. ^^

mempunyai perangai pelik-2 berbanding adik-beradik lain .


Apa Apa pun , tiada anak sulung , tiadalah anak kedua ! maka hormatilah anak sulung sebagai kakak / abang



Kita memang anak kedua dalam keluarga dan dia pertama . Kita takda adik beradik lain . Kita rapat sangat dengan dia. Tak boleh berenggang. Mak ayah selalu cakap , jangan selalu gaduh , nanti kalau mak ayah dah takda, tinggal kami berdua je .. Kita sayang dia ! ...Muahh ....!







Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Hai Comeyy !! NAk Buat Apa tu???